Nieuws & Publicaties

Debby 19 maart 2021

HGZO Congres 2021

We hebben op het HGZO congres een workshop verzorgd , met als thema: Een leven lang ontwikkelen is uitdagend, biedt kansen en is bovendien nodig om mee te (blijven) doen op een arbeidsmarkt en in een samenleving die steeds verandert.

Dit vraagt om het aanleren van vaardigheden waarmee je kan meebewegen op deze veranderingen. We noemen dit toekomstlenig opleiden. Het gaat hierbij niet alleen om ICT-vaardigheden, maar ook om vaardigheden als sociaal cultureel, communiceren en probleem oplossend vermogen. Hoofdvraag: Hoe kun je een leerklimaat creëren, waarbij het toekomstlenig worden en blijven centraal staat? En wat is daarvoor nodig? Middels stellingen, polls en presentaties hebben we de deelnemers meegenomen in de mogelijkheden en uitdagingen van toekomstlenig opleiden.

 

We bespraken praktische oplossingen en resultaten van o.a. verpleegkundige opleidingen. En zijn ingaan in op de kracht en dynamiek die ontstaat als je praktijk – opleiden en student samen brengt in een integrale context.

Wat een geweldige deelnemers hadden we!
Dank jullie wel voor jullie waardevolle en enthousiaste reacties.
We zien jullie graag snel weer!